Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Αγρότες συγκρούσεις με ΜΑΤ Η καταστολή δεν περνά.. Νίκη στους αγρότες της Κρήτης

Πειραιάς 3 Γενάρη 09 .

Με την προκλητικότητα των ΜΑΤ ξύλο επιθέσεις με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψεις έναντια στους αγρότες της Κρήτης ξεκίνησε και η σημερινή ημέρα στο λιμάνι του Πειραιά.

Για μια ακόμη φορά τα ένστολα δολοφονικά ρομποτ του κράτους και της ελληνικης δημοκρατίας (εμφανίστηκαν και νέες αφιονισμένες διμοιρίες 20 χρόνων) έδειξαν ξεκάθαρα στους αγρότες την κυβερνητική δεσμευτική πολιτική αγροτικής ανάπτυξης.
Παρά το αίτημα των αγροτών ότι θα αποχωρήσουν για την Κρητη μόνο αν φύγουν τα ΜΑΤ από το λιμάνι -γιατί τους προσβάλει η παρουσία τους και μόνο- οι δυνάμεις καταστολής έκαναν συνέχεια επιδείξεις δύναμης ενώ πολλές φορές προσπάθησαν να κάνουν κυκλωτικές κινήσεις και να δημιουργήσουν εσωτερικό κλοιό γύρω από τους αγρότες αποκόπτοντας τους περισσότερους τόσο έξω από το λιμάνι όσο και μακριά από τα τρακτέρ.
Η απάντηση ήταν δυναμική από τους αγρότες της Κρήτης οι οποίοι υπερασπίστηκαν το έδαφος που πατούσαν. Είχε μάλιστα και τεχνικές ψυχολογικού πολέμου αφού ούτε λεπτό δεν άφησαν τους ματαδες χωρίς μάσκες και κράνη. Καθε φορά που οι μπάτσοι χαλάρωναν και κατέβαζαν ασπίδες και έβαζαν κράνη… ερχόντουσαν από το πουθενά εξοστρακισμένες ντομάτες πατάτες και ακόμη πιο βαριά και σκληρά φρούτα της πόλης.
Κάποιος εξεγερμένος αγρότης πήγε να πετάξει και μια πλαστική καρεκλά…. αλλά άλλος σύντεκνος τον σταμάτησε με φωνές άγριες.
Όχι την καρέκλα ρε κουζουλε. Μην τους την πετάξεις. Δεν τους πετάμε καρέκλες. Τις έχουμε για να καθόμαστε και να ξεκουραζόμαστε… »

πηγή :http://athens.indymedia.org

περισσότερα :
Δείτε την αρχική δημοσίευση

Αρχειοθήκη ιστολογίου