Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ακυρώθηκε η κατασκευή του διαμετακομιστικού λιμανιού στο Τυμπάκι

Πριν λίγες εβδομάδες το ΥΕΝ απαντούσε ότι θα γίνει το έργο του λιμανιού στο Τυμπάκι. Μόλις προχθές ο κ. Βλάχος παραδέχτηκε ότι τέτοιο έργο δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και μάλλον δεν υπήρξε ποτέ...

Ο γενικός γραμματέας του ΥΕΝ ωστόσο, δεν είπε τίποτα για τις μελέτες οι οποίες στοίχισαν πάνω από 600.000 ευρώ και ανατέθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς έλεγχο.



“Φούσκα” αποδείχθηκε και το λιμάνι του Νότου
Κλείνει η συζήτηση αφού δεν είναι στις προτεραιότητες


Πριν καν μπει σε μια σοβαρή συζήτηση το οραματικό σχέδιο για το λιμάνι του νότου βούλιαξε στα αβαθή του Λιβυκού Πελάγους! Η εδώ και 4 χρόνια συζήτηση, το πήγαινε-ελα Κινεζοκορεατών και άλλων ιπτάμενων επενδυτών, η επιμονή πολιτικών παραγόντων να φέρουν κοντέινερς από την άπω Ανατολή απεδείχθη ότι γινόταν για λαϊκή κατανάλωση και μόνον. Ο μόνος που το γνώριζε καλά ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που στην προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο το 2007 δεν είπε ούτε κουβέντα για το διαμετακομιστικό κέντρο στο Τυμπάκι! Και τώρα έμειναν “αμανάτι” αναγνωριστικές, προκαταρκτικές και άλλες ‘μελέτες’ που κόστισαν τουλάχιστον 600.000 ευρώ! Χρήματα πεταμένα, που στην ουσία δόθηκαν με απευθείας ανάθεση και χωρίς να τηρηθούν οι στοιχειώδεις διαδικασίες.

Ο κ.Βλάχος που παραμένει στο ΥΕΝ με τρεις διαδοχικούς υπουργούς ξεκαθάρισε από το Ηράκλειο ότι δεν πρόκειται να γίνει το έργο, μια και δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Το είπε και στο Ρέθυμνο όπου έγινε και άλλη συνάντηση. Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, αφού καλωσόρισε τον κ. Βλάχο επεσήμανε για μια ακόμη φορά την ομόφωνη αντίδραση όλων των παρευρισκομένων αλλά και της τοπικής κοινωνίας στη δημιουργία και λειτουργία του Λιμανιού του Νότου ως διαμετακομιστικού κέντρου και όχι ως μικτής πύλης εισόδου. Σημείωσε μάλιστα ότι σχετικά με το θέμα αυτό το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ρεθύμνου έλαβε δύο αρνητικές αποφάσεις, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισαν για μια ημέρα οι Υπηρεσίες της Νομαρχίας και των Δήμων του Νομού.
Αναφερόμενος στο Λιμάνι του Νότου ο κ. Βλάχος δήλωσε κατηγορηματικά ότι με εντολή του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Παπαληγούρα, το έργο δεν πρόκειται να προχωρήσει, καθώς το Υπουργείο δεν προτίθεται να κάνει κάτι που θα έρχεται σε αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες. Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για αυτή την εξέλιξη.

περισσότερα :

Ακυρώθηκε η κατασκευή του διαμετακομιστικού λιμανιού στο Τυμπάκι

Αρχειοθήκη ιστολογίου