Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Περισσότερες από 6Ο απολύσεις εργαζομένων στο Ηράκλειο

"Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει ο αριθμός των απολύσεων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα στο Ηράκλειο, και ιδιαίτερα σε εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για περισσότερες από 6Ο απολύσεις εργαζομένων που έγιναν την τελευταία εβδομάδα.... "(πηγή :http://www.tolmi.gr/one.asp?ui={1B6D461E-4C18-4ACC-A41C-FFB8BB4C40D4})

Η συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα με τις ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία και στην παιδεία, που πρακτικά καταργεί τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. Οι ρασοφόροι επιχειρηματίες και οι τεράστιες θρησκευτοκρατικες συναλλαγες & αγοροπωλησιες.Η τραπεζική τοκογλυφία που αποφέρει υπερκέρδη, τα ασφαλιστικά ταμεία, που όχι μόνο παρέχουν τα ελάχιστα, αλλά είναι πλέον άδεια αφού έπαιξαν στο χρηματιστήριο τα χρήματα των ασφαλισμένων. Η "οικονομική κρίση " ήταν το κερασάκι στην τούρτα…
Το κράτος & το κεφάλαιο για ακομα μια φορα παιζει καλά το παιχνίδι του,καταστέλει τις ζωές μας τρομοκρατώντας τον λαό για την λεγόμενη οικονομική κρίση και προσφέρει τεράστια ποσά στις τράπεζες με την δικαιολογία οτι τα χρήματα αυτα θα προσφερθούν στην κοινωνία για τις αναγκες των πολιτών,το μονο που κάνει ειναι να βοηθα τα υπάρχον καπιταλιστικό συστημα να αναπτυχθεί , μιας και καμιά σταγόνα απο όλα αυτα τα χρήματα δεν προκειται να πάρουν οι πολίτες.Επίσης τα "παπαγαλάκια" του Κράτους(βλέπε Μ.Μ.Ε) κάνουν καλά τη δουλειά τους: Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, να τους βάλουν στο μυαλό ότι η "λύση" των απολύσεων που προωθούν οι εργοδότες είναι "μονόδρομος".
Βρισκόμαστε πλέον σε κατάσταση πολέμου απέναντι στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, σε κατάσταση πολέμου για την υπεράσπιση της ανθρωπινης αξιοπρέπειας & της εργατικής τάξης απέναντι στην εργατική τρομοκρατία. Η πάλη ενάντια στα αφεντικά , ενάντια στην «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία, στην απορύθμιση της αγοράς εργασίας (απολύσεις, μεταφορά εργοστασίων εκτός Ε.Ε., επισφάλεια, γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων, προγράμματα stage) ειναι μονόδρομος για τον αγώνα προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια & την ελευθερία.

Να παρουμε την ζωή στα χέρια μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου