Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ


Την παρασκευή 5/6/2009 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική αλληλεγγύης στον Ν.Κουνταρδά. μοιράστηκαν κείμενα και αναρτήθηκε μέγαλο πανό σε κεντρικό σημείο της πόλης των Χανίων.



ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ…


Το 2006 ο Νίκος Κουνταρδάς συνελήφθη και κατηγορήθηκε για την επίθεση ενάντια στον τότε πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλο, όπως επίσης και για πρόκληση ζημιών στην πολυτελή μερσεντές του εργατοπατέρα. Αφού προφυλακίστηκε για 17 μήνες περίπου, ο Χ. Πολυζωγόπουλος απέσυρε την μήνυση. Μετά από καιρό συνελήφθη για ανάρτηση πανό σε γήπεδο ενάντια στον α(θ)λητικό νόμο “Ορφανού”. Στο εφετείο αθωώθηκε , αφού όμως είχε περάσει άλλους πέντε μήνες στη φυλακή. Το 2007 γίνεται απόπειρα εμπρησμού τράπεζας στην Ξάνθη, και μετά από ενάμιση χρόνο (Φλεβάρη 2009) του «φορτώνουν» 2 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα. Συλλαμβάνεται και πάλι, αλλά αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (παρουσίαση στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης κάθε 1 και 16 του μήνα). Την πρωτομαγιά παρουσιάστηκε, έχοντας ως μάρτυρα δεύτερο άτομο που δηλώνει και αυτό παρουσία στο Α.Τ. Ξάνθης, όπου του ανακοινώθηκε ότι δεν είναι έτοιμα τα χαρτιά του, λόγω αργίας, και ότι θα υπογράψει την επόμενη φορά. Το Σάββατο 16/5 ο Ν. Κουνταρδάς πήγε στο Α.Τ. Ξάνθης να δώσει το ‘παρών’. Εκεί συνελήφθη, με την κατηγορία ότι “παραβίασε τους περιοριστικούς όρους”. Πέρασε κατ΄ ευθείαν από εισαγγελέα, στο δικαστικό μέγαρο δεν πρόλαβε να τον βρεί ούτε καν ο δικηγόρος του και προφυλακίστηκε. Αμέσως ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας, προκειμένου να αναδείξει τη σκευωρία για την άδικη προφυλάκιση του.

Από τις φυλακές Κομοτηνής, όπου κρατείται 2 μέρες στην απομόνωση, μεταφέρεται στις φυλακές της Άμφισσας και από εκεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Την Πέμπτη 21/5 μεταφέρεται στο κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας σε άθλια κατάσταση. Στις 23/5 ο Ν.Κ. αποφασίζει τελικά να διακόψει την απεργία δίψας και να συνεχίσει αυτήν της πείνας. Από ώρα σε ώρα κινδυνεύει να πέσει σε κώμα και να πάθει μη αναστρέψιμες βλάβες σε ζωτικά του όργανα και στον εγκέφαλο. Έχει υπογράψει έγγραφο με το οποίο απαιτεί, ακόμη κι αν χάσει τις αισθήσεις του, να μην του χορηγηθεί ορός. Το ξημέρωμα όμως της 23ης Μαΐου, γυναίκα «αγνώστων» στοιχείων, συνοδεία μπάτσων κι ενόσω ο Ν. Κουνταρδάς είχε απώλεια των αισθήσεων, σύμφωνα με μαρτυρία συγκρατούμενου, του έκανε ενέσεις ζαχαρούχου νερού και βιταμινών σε μια ανέλπιστη προσπάθεια να ακυρώσει την απεργία. Στις 27/5 ξεκινά πάλι την απεργία δίψας.

Σχεδόν έξι μήνες μετά τα εξεγερσιακά γεγονότα του Δεκέμβρη, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελλήφθησαν και προφυλακίστηκαν με κατασκευασμένα κατηγορητήρια καρμπόν εκατοντάδες ανθρώπων, το κράτος σε αγαστή συνεργασία με τους εντεταλμένους του, τα ΜΜΕ, δρομολόγησε μία σειρά από κατασταλτικά μέτρα με σκοπό να αμβλύνει τα κοινωνικά και ταξικά αντανακλαστικά. Το εκδικητικό ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε ο κρατικός μηχανισμός είχε ως στόχο να ανακόψει κάθε «επικίνδυνη» για την υπαρξη του δράση αλλά και να λειτουργήσει παραδειγματικά για ο,τιδήποτε παραμένει ανυπότακτο στο πλαίσιο μιας επιχειρούμενης γενικευμένης υποταγής. Ο Νίκος Κουνταρδάς ανήκε πλέον στους «συνήθεις υπόπτους» που έχει ανάγκη η δημοκρατία για να αποδεικνύει τον κατασταλτικό της χαρακτήρα σε καιρούς κοινωνικής αντεπίθεσης και να τρομοκρατεί όποιον επιμένει να αντιστέκεται στις ψεύτικες αξίες ενός κανιβαλικού κόσμου εξουσίας. Στο πρόσωπο του διώκονται όλοι εκείνοι που αμφισβητούν έμπρακτα το υπάρχον καταπιεστικό σύστημα και αγωνίζονται για να δρουν ελεύθερα με τους δικούς τους όρους στην καθημερινότητα τους. Η άμεση απελευθέρωση του αναρχικού αγωνιστή Νίκου Κουνταρδά αποτελεί πλέον για τον ίδιο ζήτημα ζωής και θανάτου, αλλά και για όλη την κοινωνία στο βαθμό που αποδεικνύεται ότι το κράτος δεν διστάζει να επιστρατεύσει τέτοια μέσα προκειμένου να εξολοθρεύσει τους εν δυνάμει εχθρούς του. Ενάντια στους μεθοδευμένους σχεδιασμούς φυσικής και ηθικής εξόντωσης του, ο Νίκος Κουνταρδάς θα έχει την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Νίκου Κουνταρδα

«Πρέπει από την πλευρά μου να απαντήσω αποφασιστικά σε αυτό το σχέδιο φυσικής μου εξόντωσης από τη μεριά του παρακράτους της νέας δικτατορίας. Δεν είναι ότι ενάμιση χρόνο μετά κατηγορήθηκα για απόπειρα εμπρησμού τράπεζας χωρίς στοιχεία. Δεν είναι ότι ενάμιση χρόνο τώρα η Ασφάλεια μου έχει κατασχέσει μισό σπίτι πράγματα από τις τότε εφόδους. Δεν είναι ότι μου επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι να δίνω το "παρών" στο Α.Τ. Ξάνθης κάθε 1 και 16. Δεν είναι ότι με κλείσανε μέσα το Σάββατο 16/5 που έδωσα το "παρών" γιατί δήθεν δεν είχα παρουσιαστεί στο προηγούμενο, ενώ είχα μάρτυρα ο οποίος και αυτός δίνει "παρών". Δεν είναι ότι από την Κυριακή με μετέφεραν στις φυλακές Κομοτηνής και από κει Τρίτη πρωί με άσκηση βίας στην κλούβα για Άμφισσα, συνοδεία 20 πραιτόρων. Δεν είναι ότι απλά περιμένω να γίνει το Συμβούλιο που θα με αποφυλακίσει. Είναι ότι θέλω να επανοικειοποιηθώ τη ζωή που μου κλέψαν. Είναι ότι θέλω να ζήσω ελεύθερος, δίχως ταυτότητα πια. Η ευθύνη για ό,τι μου συμβεί ας χρεωθεί στον αρχιβασανιστή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια. Αυτά είχα να πω.»

Νίκος Κουνταρδάς, 3η μέρα απεργίας πείνας και δίψας,

Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού



ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ


Αλληλέγγυοι - Αλληλέγγυες απο Χανιά


Αρχειοθήκη ιστολογίου