Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΧΑΤ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Τις τελευταίες μέρες στα Χανιά συντελείται ένα έγκλημα. Ένα έγκλημα για το οποίο κανείς δεν θα απολογηθεί. Συγκεκριμένα κρατείται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων ένας άνθρωπος με πρόβλημα υγείας. Την μοναδική παράβαση που έκανε αυτός ο άνθρωπος είναι ότι είναι μετανάστης «χωρίς χαρτιά» και μάλιστα από αυτούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Μα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

· Στις 16 με 17 Μαΐου η αστυνομία στα Χανιά διεξάγει επιχείρηση-σκούπα. Στόχος είναι η σύλληψη «παράνομων» μεταναστών. Ανάμεσά τους συλλαμβάνεται και ο Φαραχάτ Γκάμπρι, αγωνιστής που συμμετέχει σε αντιρατσιστικές συλλογικότητες.

· Κατατίθενται από τον δικηγόρο του οι προβλεπόμενες από το νόμο «αντιρρήσεις», αλλά δεν γίνονται δεκτές.

· Εν τω μεταξύ επιδεινώνεται η υγεία του λόγω προηγούμενου κακού ιστορικού και συνθηκών κράτησης και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Χανίων. Εκεί, παρά το ότι οι γιατροί λένε πως ο ασθενής πρέπει να μείνει για εξετάσεις, στην κυριολεξία τον φυγαδεύουν. Μετά από επίμονες προσπάθειες των γιατρών (προς τιμήν τους) τον επιστρέφουν πίσω και από τις 26-5-09 νοσηλεύεται με παγκρεατίτιδα και γαστρίτιδα. Στις 1-6-09 επιστρέφει στα κρατητήρια με οδηγίες για ειδική φαρμακευτική αγωγή και συστήνεται αυστηρή τήρηση της δίαιτας. Ο καθένας αντιλαμβάνεται αν αυτό μπορεί να τηρηθεί κάτω από τις συνθήκες κράτησης στα υπόγεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, που είναι στοιβαγμένοι 50 άνθρωποι. Σε επίμονο αίτημά του για ειδική διατροφή οι δεσμοφύλακες του λένε «να σου φέρουν οι φίλοι σου…».

· Καταθέτει δεύτερο αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της απέλασης για λόγους υγείας αφού δόθηκε βεβαίωση από το Νοσοκομείο για το πρόβλημα υγείας του. Η κ. Κοφινά Πρόεδρος Διοικητικού, ως γνήσια εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος απορρίπτει και την δεύτερη αίτηση. Εδώ παρουσιάζεται σε όλο το μεγαλείο της η αναλγησία όλων αυτών που υποτίθεται ότι έχει τοποθετήσει ο ελληνικός λαός για να είναι δίκαιοι. Ίσως εάν ήταν κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας με καταθέσεις εκατομμυρίων να είχε διαφορετική αντιμετώπιση, εάν τον προλάβαιναν βέβαια, πριν το σκάσει στη Γερμανία ή τη Βραζιλία. Ντροπή!

· Σήμερα ο Φαραχάτ είναι στα μπουντρούμια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων. Περιμένει την μεταφορά του στην Αθήνα και από εκεί απέλαση. Η ειρωνεία είναι ότι απαγορεύεται να δει «τους φίλους του» γιατί μετά από Απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή από τις 26-5-09 «για λόγους ασφαλείας» (νομίζουμε δεν είναι τυχαία η ημερομηνία απόφασης) το επισκεπτήριο για του κρατούμενους είναι μόνο για συγγενείς πρώτου βαθμού! Δηλαδή ένας άνθρωπος χωρίς λεφτά και χωρίς ειδική διατροφή απαγορεύεται να βλέπει κάποιους που θα του συμπαρασταθούν και θα τον βοηθήσουν! Αίσχος κ. Αστυνομικέ Διευθυντή! Αυτό είναι απάνθρωπο και δείχνει τον πολιτισμό σας!

Εμείς έχουμε άλλη άποψη για τα πράγματα. Ο Φαραχάτ και κάθε μετανάστης χωρίς χαρτιά δεν είναι εγκληματίας! Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και μαζί όλων των κρατουμένων που κρατούνται παράνομα στα μπουντρούμια της Αστυνομικής Διεύθυνσης!

Λευτεριά στο Φαραχάτ!

Λευτεριά στους μετανάστες!

Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου