Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Σε συναγερμό η Αστυνομία από μια προκήρυξη αναρχικών!

Σε συναγερμό έχει θέσει την Αστυνομία φυλλάδιο το οποίο σύμφωνα με τις Αρχές έχει διανεμηθεί έξω από σχολεία και υπογράφουν άτομα που κινούνται στον αντεξουσιαστικό χώρο. “Το σώμα μας δεν το εξουσιάζει η λογική αλλά η οργή.

Η οργή που προκάλεσαν οι κρατικοί δολοφόνοι, εκτελώντας εν ψυχρώ το 16χρονο συμμαθητή μας τον Αλέξη”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο κείμενο.


“Στο πόδι” η ΕΛ.ΑΣ από προκήρυξη αναρχικών
Διανεμήθηκε σε σχολεία

Ένα φυλλάδιο που σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας έχει διανεμηθεί σε σχολεία του Ηρακλείου και υπογράφεται από την «Αναρχική Πρωτοβουλία Φοιτητών Ηρακλείου» θέτει σε εγρήγορση τις Διωκτικές Αρχές Ηρακλείου.

Ήδη, από την Αστυνομική Διεύθυνση έχει σταλεί σήμα και ζητείται να γίνεται επιτήρηση όλων των δημοσίων κτιρίων, καταστημάτων και πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς υπάρχει κίνδυνος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να εκδηλωθούν επιθέσεις σε βάρος τους.

Σημειώνεται ότι και πριν από λίγες ημέρες, όπως είχε αποκαλύψει η «Π» με απόρρητη διαταγή που δημοσίευσε, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ καλούσε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες και τμήματα να είναι σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει κίνδυνος για εκδήλωση τρομοκρατικού χτυπήματος σε βάρος τμημάτων και αστυνομικών, ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Αξιωματικοί του Σώματος θεωρούν πως «είναι πολύ πιθανό μόλις υπάρξει κάποιο κοινωνικό γεγονός να δραστηριοποιηθούν οι ομάδες αυτές κατά συγκεκριμένων οικονομικών στόχων, όπως αυτοί περιγράφονται μέσα από τα κείμενα που έχουν διανεμηθεί κατά καιρούς».

Πριν από μερικές εβδομάδες από την ηγεσία της ΕΛΑΣ είχε σταλεί σήμα προς την Α.Δ Ηρακλείου, μέσα από το οποίο φαινόταν πως το Αρχηγείο της Αστυνομίας μέσα από το κείμενο της δείχνει ότι φοβάται για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στο Ηράκλειο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας με στόχους τους ίδιους τους αστυνομικούς και τα Αστυνομικά Τμήματα.

Τότε η επίθεση κατά του Α.Τ Κορυδαλλού από την τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» ήταν η αφορμή για να σταλεί η διαταγή για τη λήψη αυξημένων μέτρων αυτοπροστασίας αστυνομικού προσωπικού.



Το κείμενο



Στο κείμενο που έχει δοθεί στα αστυνομικά τμήματα του Ηρακλείου αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Αναρχική Πρωτοβουλία Φοιτητών Ηρακλείου. ΑΘΙΚΤΕΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ , ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ»

«Αφεντικά μας εκμεταλλεύονται, παπάδες μας προσηλυτίζουν, δημοσιογράφοι μας προβοκάρουν, μπάτσοι μας δολοφονούν. Είμαστε μαθητές αγωνιζόμενοι ενάντια σε κάθε κράτος και θρησκεία. Μέσα στη σχολική μας σάκα, δεν κουβαλάμε βιβλία, αλλά όνειρα που μυρίζουν βιτριόλι. Το σώμα μας δεν το εξουσιάζει η λογική αλλά η οργή. Η οργή που προκάλεσαν οι κρατικοί δολοφόνοι, εκτελώντας εν ψυχρώ το 16χρονο συμμαθητή μας τον Αλέξη. Θα μπορούσαμε να ταμπουρωθούμε στο σπίτι μας κλεισμένοι στο ασφαλές γυάλινο κλουβί μας. Όμως προτιμήσαμε να αναμετρηθούμε με το καθεστώς, έρχοντας αντιμέτωποι με ένοπλους μπάτσους και ΜΑΤάδες- αστακούς, στεκόμενοι άοπλοι απέναντι στην κρατική βία, την καταστολή και τη ρίψη χημικών. Ναι ήμασταν κι εμείς εκεί το Δεκέμβρη της εξέγερσης.

Είμαστε άσχημοι όπως ο κόσμος που μας περιβάλλει, γι αυτό και φοράμε κουκούλες. Τα χέρια μας έχουν μουλιάσει από τη βενζίνη, η πλάτη μας έχει καμπουριάσει από το βάρος των ευθυνών που μας έχουν φορτώσει.

Τα δικά μας φροντιστήρια είναι στο δρόμο, η δική μας (παρα)παιδεία είναι επίσης στις καταλήψεις. Διότι δεν παύουμε να σκεφτόμαστε πως στη θέση του Αλέξη θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας.

Δεν δεχτήκαμε ούτε παρεμβάσεις πολιτικών φορέων, ούτε καθοδηγήσεις ξεπουλημένων 15μελών. Απαρνηθήκαμε τον τρόπο οργάνωσης που μας πάσαρε η ανύπαρκτη πλέον αριστερά, τραβώντας το δικό μας δρόμο, καθοδηγούμενοι από τα ένστικτά μας.

Πίσω από τα οδοφράγματα ενός απανθρακωμένου προσώπου ξεπροβάλλει. Το πρόσωπο αυτό είναι της Κωνσταντίνας Κούνεβα και η επίθεση που δέχτηκε από τα αφεντικά της, το εργασιακό μας μέλλον. Δεν μπορεί να μας δει, δεν μπορεί να μας μιλήσει, μπορεί όμως να μας δείξει το δρόμο προς την ελευθερία.

Παρά τις 100δες συλλήψεις συντρόφων μας εμείς συνεχίζουμε την εξέγερση του Δεκέμβρη. Δεν παραδίδουμε τα όπλα και δεν δεχόμαστε υποδείξεις. Δε θέλουμε ούτε θεό ούτε αφέντη. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις σύμφωνα με τη δική μας αυτοοργάνωση».

πηγή: http://www.patris.gr/articles/152722/90933?PHPSESSID=53014adf42b84710c37fb74bc3788baa

Αρχειοθήκη ιστολογίου