Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Νέο εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο

Τραγικό τέλος επιφύλασσε η μοίρα για έναν 23χρονο Σύρο, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα προχθές το μεσημέρι, όταν έπεσε από τον δεύτερο όροφο νεοανεγειρόμενης οικοδομής στα Λιβάδια του δήμου Κουλούκωνα Ρεθύμνου. Ο άτυχος 23χρονος εκτελούσε κάποιες οικοδομικές εργασίες στο κτήριο, όταν για άγνωστους λόγους έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό. Αμέσως, οι συνάδελφοί του ειδοποίησαν το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, από όπου έσπευσε το ασθενοφόρο, όμως οι γιατροί διαπίστωσαν πως δυστυχώς ο νεαρός είχε ήδη καταλήξει λόγω των τραυμάτων του. Ειδοποιήθηκαν και οι αστυνομικές αρχές, που αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη και τον εργολάβο της οικοδομής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, Γιώργος Νικολιδάκης, για μία ακόμη φορά εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου και δεν παρέλειψε να επαναλάβει την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα για την ίδρυση τμήματος υγειονομικής και τεχνικής επιθεώρησης στον νομό Ρεθύμνου, παρόλο που υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία δεν υλοποιείται. Όπως σημειώνει ο κ. Νικολιδάκης, οι έλεγχοι στον νομό Ρεθύμνου από τα αρμόδια κλιμάκια είναι υποτυπώδης, αφού γίνονται από υπαλλήλους των Χανίων και όχι σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Μάλιστα, τα εργατικά ατυχήματα είναι συχνά στον νομό Ρεθύμνου, αν και συχνά δεν γίνονται γνωστά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένας ακόμα εργαζόμενος τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά. (πηγή :http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=30986)

...............................

Ο μακρύς κατάλογος των εργατικών δολοφονιών από το 2002

Αρχειοθήκη ιστολογίου