Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Εμπρηστικές επιθέσεις με “γκαζάκια”σε τρία θωρακισμένα αυτοκίνητα

Μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με την επωνυμία “Ανυπότακτοι Πυρήνες ενάντια στον έλεγχο και την αστυνόμευση” ανέλαβε με… email την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις με “γκαζάκια” σε τρία θωρακισμένα οχήματα εταιρείας security τη νύχτα της Τρίτης στην περιοχή Νεροκούρου των Χανίων.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη στην εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” εξηγεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία επιλέχθηκε ως στόχος επειδή «διαθέτει τον πιο μεγάλο και καλοοργανωμένο μισθοφορικό στρατό, πανελλαδικά και παγκοσμίως από τις δεκάδες ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης που υπάρχουν και που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και στα Χανιά. Δουλειά τους είναι να προστατεύουν τις σημαντικότερες καπιταλιστικές επιχειρήσεις και πρόσωπα που αποτελούν εν δυνάμει «στόχους», καθώς και να μεταφέρουν με ασφάλεια τα πλούτη των τραπεζών».

Η επίθεση έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους φυλακισμένους της εξέγερσης του Δεκέμβρη και –όπως γράφει η ηλεκτρονική προκήρυξη- «τους αμετανόητους συντρόφους Δημητράκη, Βούτση και Γεωργιάδη».

- περισσότερα :

Εμπρηστικές επιθέσεις με “γκαζάκια”σε τρία θωρακισμένα αυτοκίνητα εταιρείας σεκιούριτι


Με “γκαζάκια” έγιναν οι εμπρηστικές επιθέσεις σε τρία θωρακισμένα αυτοκίνητα ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας στα Νεροκούρου Χανίων προχθές λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όπως επιβεβαίωσε το ανακριτικό της πυροσβεστικής και με ανακοίνωσή της και η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.
Πρόκειται για δύο αυτοκίνητα μάρκας Μερσέντες και ένα "Φολκσβάγκεν" που ήταν σταθμευμένα μπροστά από τα γραφεία της "Group 4" στον παράλληλο δρόμο της Εθνικής Οδού Χανίων - Ρεθύμνου στο ύψος των Νεροκούρου. Ήταν 23.45 τη νύχτα, όταν ακούστηκαν εκρήξεις και στη συνέχεια τα οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται σε χρηματαποστολές, πήραν φωτιά. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας εντόπισε υπολείμματα από γκαζάκια από τα οποία και προκλήθηκε η φωτιά. Ωστόσο όπως αναφέρθηκε ο τρόπος πυροδότησής τους διέφερε σε σύγκριση με τους εμπρησμούς που πρόσφατα είχαμε σε οχήματα στο κέντρο της πόλης. Τον χώρο στάθμευσης παρακολουθούσε και κατέγραφε κάμερα ασφαλείας.
Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης αναφέρεται ότι "άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε ισάριθμα θωρακισμένα αυτοκίνητα της ιδιωτικής εταιρείας παροχών ασφαλείας «group 4 security», που ήταν σταθμευμένα σε αύλειο, μη περιφραγμένο και αφύλακτο χώρο, της εταιρείας σε παράλληλο δρόμο της επαρχιακής οδού Χανίων - Σούδας με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των δύο και την πρόκληση ελαχίστων υλικών ζημιών στο τρίτο".
Ακόμα αναφέρεται ότι η προκληθείσα πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.
Στο σημείο είχαν σπεύσει δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε πυροσβέστες που έσβησαν τις φωτιές.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Στα Χανιά έχουν σημειωθεί πέντε εμπρηστικές επιθέσεις τον τελευταίο μήνα.
- Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου εμπρηστική επίθεση με στουπί που περιείχε εύφλεκτη ύλη, δέχθηκε ένα αυτοκίνητο της Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων που ήταν σταθμευμένο στην οδό Δασκαλογιάννη στη Σπλάντζια. Η φωτιά προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα.
- Στις 12 Ιανουαρίου τα ξημερώματα ολοσχερώς καταστράφηκαν από εμπρησμούς το κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οδό Τζανακάκη αλλά και το πολυτελές αυτοκίνητο Χανιώτη επιχειρηματία.
- Στις 15 Ιανουαρίου στη 1.20 τα ξημερώματα είχε γίνει εμπρησμός αυτοκινήτου τύπου τζιπ που ανήκε στην Κυνηγετική Ομοσπονδία και ήταν σταθμευμένο απέναντι από τα γραφεία της στην οδό Καραϊσκάκη. Ο εμπρησμός αυτός αποδόθηκε σε λαθροκυνηγούς.
- Στις 12.45 τα ξημερώματα της ίδιας μέρας (15 Ιανουαρίου), άγνωστος δράστης έριξε δύο γυάλινα μπουκάλια μπύρας που περιείχαν εύφλεκτο υλικό σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στην περιοχή των Παχιανών. Ο ιδιοκτητης του Ι.Χ. αντελήφθη εγκαίρως τι συμβαίνει και κατάφερε να σβήσει τη φωτιά πριν αυτή το καταστρέψει ολόκληρο.
(πηγή :haniotika-nea.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου