Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ομάδα Στήριξης του Στεκιού Μεταναστών στα Συσσίτια της Σπλάντζιας στα Χανιά


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε
η έκθεση των Χανιωτών καλλιτεχνών για
τη στήριξη των συσσιτίων της Σπλάντζιας χθες
το απόγευμα.

Από την έκθεση, που διοργανώθηκε από την "Ομάδα Στήριξης του Στεκιού Μεταναστών στα Συσσίτια της Σπλάντζιας", συγκεντρώθηκαν περίπου 5.000 ευρώ, τα οποία και θα διατεθούν σε ενίσχυση των συσσιτίων.
Χθες το απόγευμα με το κλείσιμο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι στον δρόμο μπροστά στο Στέκι Μεταναστών με μουσική από τους "Χαλικούτι band" και άλλους μουσικούς και φαγητά και ποτά που προσέφεραν μετανάστες και ντόπιοι.
"Η έκθεση έγινε με πρωτοβουλία της Ομάδας Στήριξης των Συσσιτίων της Σπλάντζιας. Θεωρούμε πολύ σημαντική τη στήριξη των καλλιτεχνών σε αυτή την προσπάθεια. Πενήντα Χανιώτες καλλιτέχνες πρόσφεραν τα έργα τους στη συμβολική τιμή των 100 ευρώ για κάθε ενδιαφερόμενο. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και πουλήθηκαν σχεδόν όλα τα έργα τέχνης", δήλωσε το μέλος του Στεκιού Μεταναστών, κ. Γιάννης Τσουκάτος. Στόχος του Στεκιού Μεταναστών είναι η πρωτοβουλία αυτή να επαναληφθεί και να γίνει θεσμός καθώς η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή.
"Πέρα από την ενίσχυση των συσσιτίων που είναι κάτι το πολύ σημαντικό, είναι επίσης θετικό ότι με την ευκαιρία της έκθεσης ήλθε καινούργιος κόσμος εδώ στο Στέκι Μεταναστών και ενημερώθηκε για τη δουλειά που γίνεται πάνω στο μεταναστευτικό, στα κοινωνικά ζητήματα, στο θέμα του ρατσισμού". (πηγή : http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=34536)

Αρχειοθήκη ιστολογίου